De toepassingen van hemelwater middels de Rainwinner

Zodra het overtollige hemelwater in de Rainwinner is geborgen, kan het op vele manieren nuttig worden ingezet. Een gemiddeld huishouden kan 50% van het leidingwater vervangen door hemelwater (65.700 liter per jaar).

Klik op afbeelding voor filmfragment

 

Kleinschalig gebruik:


Via een tapkraan kunnen vele gieters worden gevuld met hemelwater en planten met dit zachte (kalkvrij) water worden verwend. Planten groeien en bloeien beter met hemelwater.

Irrigatie:
Irrigatieslangen kunnen aan de Rainwinner modules worden aangesloten. Zodra er behoefte aan is kan het hemelwater in de tuin worden ge├»rrigeerd. In tegenstelling tot het  sproeien gaat er op deze manier nauwelijks hemelwater verloren door verdamping en wordt er optimaal gebruik gemaakt van hemelwater.

Schoonmaakactiviteiten:
Hemelwater is ‘zacht’ water. Hierdoor is het uitermate geschikt voor schoonmaakactiviteiten buitenshuis. Men kan namelijk af met veel minder schoonmaakmiddelen dan het geval is bij leidingwater.

Toiletspoeling:


I.p.v. drinkwater te gebruiken voor de toiletspoeling kan er hemelwater worden gebruikt.  Hiermee wordt kalkaanslag in de toilet voorkomen.

Waswater t.b.v. de wasmachine:


Bij het gebruik van hemelwater als waswater voor de wasmachine kan men besparen op wasmiddelen, is wasverzachter overbodig en wordt kalkaanslag voorkomen. Hierdoor gaat de wasmachine langer mee.

Infiltratie:

Regenwater
De opslagcapaciteit van de Rainwinner modules kan onderdeel uitmaken van de infiltratiecapaciteit. De combinatie van het gebruiken en infiltreren van hemelwater is uniek en biedt voor zowel de gemeente als voor de woningbouwcorporatie, projectontwikkelaars als de eindgebruiker vele voordelen. De infiltratiewerking is zelfs voor de gebruiker controleerbaar.