Hemelwatergebruik

Toepassingsmogelijkheden van hemelwater middels de Rainwinner

Zodra het overtollige hemelwater in de Rainwinner is geborgen, kan het op vele manieren nuttig worden ingezet.

Kleinschalig gebruik
Via een tapkraan kunnen vele gieters worden gevuld met hemelwater en planten met dit zachte (kalkvrij) water worden verwend.

Irrigatie
Irrigatieslangen kunnen aan de Rainwinner modules worden aangesloten. Zodra er behoefte aan is kan het hemelwater in de tuin worden geïrrigeerd. In tegenstelling tot het  sproeien gaat er op deze manier nauwelijks hemelwater verloren door verdamping en wordt er optimaal gebruik gemaakt van hemelwater.

Schoonmaakactiviteiten
Hemelwater is 'zacht' water. Hierdoor is het uitermate geschikt voor schoonmaakactiviteiten buitenshuis. Men kan namelijk af met veel minder schoonmaakmiddelen dan het geval is bij leidingwater.

Huishoudelijk gebruik
Binnenshuis kan hemelwater gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet en als waswater voor uw wasmachine. Huishoudens kunnen dus op vele manieren hemelwater nuttig besteden en besparen op wasmiddelen en zelfs 100% op wasverzachter. Huishoudens kunnen maar liefst 50% van het leidingwater vervangen voor hemelwater.

Infiltratie
De opslagcapaciteit van de Rainwinner modules kan onderdeel uitmaken van de infiltratiecapaciteit. De combinatie infiltratievan het gebruiken en infiltreren van hemelwater is uniek en biedt voor zowel de gemeente als voor de woningbouwcorporatie, projectontwikkelaars als de eindgebruiker vele voordelen.