Nieuwe Rainwinner toepassing geselecteerd voor de innovatieprijs

Het concept om de Rainwinner toe te passen  als waterbergende geluidsschermen en vervolgens het opgeslagen hemelwater in zetten bij energietransitie, is genomineerd voor de Innovatieprijs Noord Veluwe.

3 vliegen in 1 klap.
– Wateroverlast voorkomen
– Water tekort voorkomen
– Energietransitie toegankelijk maken

https://www.dediamantvanmiddennederland.nl/veluwse-innovatieprijs-2020/kandidaten-vip2020/sunnyrain-solutions/

Bouwfonds BPD kiest voor de Rainwinner

Sinds 1945 realiseert Bouwfonds BPD gemiddeld bijna 5.000 woningen per jaar. Waarom Bouwfonds BPD bij elke te realiseren woning de Rainwinner daarin mee gaat nemen is omdat zij over de volle breedte met aandacht voor de omgeving, materialen en grondstoffen bezig zijn. In hun projecten komen hun vier duurzaamheidspijlers energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en gezond wonen en leven terug.

Rainwinner opgenomen in Den Haags nieuwbouwproject

Het Binck Eiland is gelegen aan de Binckhorstlaan nabij het centrum van Den Haag. Tot 2015 was het terrein in handen van uitgeverij SDU. De gemeente Den Haag transformeert het terrein tot een groene, duurzame en klimaatbestendige wijk. Innovatieve oplossingen zoals regenwaterschuttingen genaamd ‘De Rainwinner’ van partner Sunny Rain Solutions maken het voor de bewoners mogelijk om regenwater te gebruiken voor de tuin. Bekijk het project.