Unieke eigenschappen

De Rainwinner bestaat voor 100% uit recyclebaar kunststof

Rainwinner module

De Rainwinner is een  ‘Lego-bouwsteen’ waarmee diverse functionele tuinelementen gebouwd kunnen worden en dient tevens als ‘regenton’.

9 x 110 liter

De Rainwinner is speciaal ontwikkeld om het voor bewoners mogelijk en aantrekkelijk te maken om voldoende hemelwater te bergen en het vervolgens in te kunnen zetten voor diverse klimaatbestendige activiteiten zoals de tuin bewateren.

6 x 110 liter

De unieke eigenschappen van de Rainwinner

 • Modulair.
  Daarmee maakt het mogelijk om elk gewenste hoeveelheid opslagcapaciteit te creëren. Blijkt dat achteraf te weinig te zijn, dan is het eenvoudig uit te breiden.

 • Decoreren
  De Rainwinner is eenvoudig op diverse locaties te decoreren.
 • Te bekleden
  Wilt u de Rainwinner een meer natuurlijke uitstraling geven, dan kan dat door bijvoorbeeld kokosdoek, heide-, wilgentenen-  of een bamboescherm ervoor te plaatsen.

 • De Rainwinner laten begroeien
  Tegen de Rainwinner is een raster te plaatsen zodat klim- of leiplanten er tegenaan kunnen groeien. Wat wij sterk afraden is Klimop (Hedera) hiervoor te gebruiken. Klimop is één van de weinige klimplanten die ook naar het donker groeien. Dat kan schade aan de Rainwinner opleveren.
 • Overal in de tuin te plaatsen.
  Zonder dat de aanvoerbuis in het zicht is, is het mogelijk om in uw tuin op diverse locaties meerdere opstellingen te plaatsen en vormt het één opslagsysteem.

 • Vervangt functioneel tuinelement.
  De Rainwinner is zo ontwikkeld dat hij tevens kan dienen als schutting, muurtje, verhoogde borderrand, zitbank, e.d.

 • Verspreid in de tuin meerdere tapkranen te plaatsen.
  Heeft u op een aantal locaties in uw tuin potten met planten staan, die regelmatig water nodig hebben en wilt u niet met volle gieters sjouwen, dan kunnen op die plekken extra tapkranen worden geplaatst.

 • In één handomdraai vorstbestendig.
  Door een kogelkraan open te zetten wordt het gehele systeem geleegd en wordt het hemelwater op een traditionele manier veilig verwerkt.

 • Dankzij ‘stankslot’ geen last van vieze geurtjes.
  De horizontale verdeelbuis heeft diverse voordelen. Eén van de voordelen is dat het werkt als een zwanenhals.

 • Geïntegreerde zandvang oplossing. 
  De horizontale verdeelbuis is tevens een soort van ‘zandvangput’. Dat voorkomt dat de modules gevuld worden met sediment (zware delen als zand). Door de kogelkraan open te zetten wordt de verdeelbuis automatisch schoongespoeld.

 •  Samen met uw buren te delen en beiden een eigen tapkraan.
  Wilt u de Rainwinner-schutting en de aanschafkosten samen met uw buren delen, dan is het mogelijk dat u en uw buren een eigen tapkraan krijgen. Tevens is het mogelijk dat elk huishouden zijn eigen hemelwatervoorziening krijgt (gescheiden systemen). 
Ook de achterzijde ziet er verzorgd en mooi uit